Kathrine Sørgård Reporter
@1001rom.no_brevdue

ID: 21600457

Skildringer • Ord og foto • Tilstedeværelse • Mennesker • Reiser • Steder • Natur • Hjem • Hytter • Arkitektur • Mellomrom • Travel • Places • People

Kathrine Sørgård Reporter (@1001rom.no_brevdue) Medias

Kathrine Sørgård Reporter (@1001rom.no_brevdue) Instagram photo 2 days ago

2 days ago
God morgen! Innskriving i passasjerlisten på ekspedisjonen på Skrova før avreise til @villahaugen for @maisoninterior. Vestfjorden venter, snart på vei over havdypet mellom Lofoten og Steigen.

Kathrine Sørgård Reporter (@1001rom.no_brevdue) Instagram photo 6 days ago

6 days ago
Langt til havs ligger Martinestua på en herlig stein i havet, Myken. I siste @levlandlig kan du lese om det gamle nordlandshuset som holdt på å ramle sammen. Kjærligheten til øya 32 kilometer av land som fire søringer utviklet ble redningen for huset.

Kathrine Sørgård Reporter (@1001rom.no_brevdue) Instagram photo 1 week ago

1 week ago
Mars, du skjønne milde. For et heftig reisefølge lyset er nordafor på denne tide av året.

Kathrine Sørgård Reporter (@1001rom.no_brevdue) Instagram photo 2 weeks ago

2 weeks ago
Tilbakeblikk. Langt til havs. Veiholmen ligger så langt nord i Nøre og Romsdal som vi kan komme. Veien ut hit fra resten av øya Smøla er lagt over holmer og skjær, med hav på begge kanter. En skjærgårdsvei vel så heftig som Atlantershavsveien. Gleder meg stort til gjensyn med folk og landskap.

Kathrine Sørgård Reporter (@1001rom.no_brevdue) Instagram photo 3 weeks ago

3 weeks ago
Finnmark har meg nå.

Kathrine Sørgård Reporter (@1001rom.no_brevdue) Instagram photo 3 weeks ago

3 weeks ago
Underveis med MS Finnmarken. Like over Vestfjordens overflate, lyden på andre dekk er forsterket. Bølgedunk blir som sportsmassasje for et sinn fylt opp med inntrykk fra vinterens nordvendte reise.

Kathrine Sørgård Reporter (@1001rom.no_brevdue) Instagram photo 1 month ago

1 month ago
Sjøveien mot Værøy og Røst. Vinterens nordvendte eventyr er i emning. Venter på måneskinn etter solefall. For av måneskinn gror allting. Gleder med til snart å være omsluttet av et opplyst mørke over Vestfjorden, som jeg har døpt om til Svanesjøen.

Kathrine Sørgård Reporter (@1001rom.no_brevdue) Instagram photo 4 months ago

4 months ago
Kom inn, sett deg ned. Saltet fra øyenlokkene er tørket av. Veiholmen er ramsalt og forfriskende i november, her er vi så langt nord man kan komme i Møre og Romsdal. En av de fineste tidene å reise kysten på. Veien hit ut, fylkesvei 669, går over holmer og skjær sammenbundet av bruer. Bare bussturen ut hit etter å ha gjort landkjenning fra hurtigbåten er en heftig opplevelse. Akkurat nå: Fra Olsen-naustet ser jeg over til Haugjegla Fyr som blinker i skumringen fra en holme. Under et besøk i Sanden, den gamle væreierboligen her på Veiholmen kom jeg over en reportasje om en fyrvokterfamilie som bodde der ute. Slik isolasjon var og er nok ikke for alle. Fascinerende lesning fra utklipp limt inn i en bok av Astrids mor. Slike utklippsbøker skulle vi være flinkere til å lage! Frem med lim og saks! Astrid ja, henne skulle jeg gjerne ha møtt. Huset står som det gjorde etter hennes siste dag der i 1983. Huset byr på et lag på lag av ulike epoker og tiår. Å blande gammelt og nytt er for meste er det bare noe som skjer helt naturlig. Selvfølgelig la folk på linoleum på gulvene og byttet gamle vindu til noe som var tettere og ikke trakk. At vi i ettertiden kan restaurere oss tilbake til hvordan alt var ved et byggeår er en luksus. Å få lov til å besøke slikt tidsvitne med så tydelig tegner et levd liv gjør meg så hemningsløst sentimental, jeg innrømmer det gjerne. Det var som jeg kunne se henne for meg. Astrid giftet seg aldri. Men hun tok utdannelse i Kristiania. På skrivebordet hennes ligger sirlige tegninger av kjoler som ligner på noen som henger i et kammers. Ved siden av tegningene ligger boken «Kvinden og socialismen». Foran peisen en stille kveld fordøyes inntrykkene etter å ha vandret rundt i været og gått gjennom småttan. Så fint det er, å bli kjent med et sted, med Veiholmen ytterst i Smøla, langt til havs.

Kathrine Sørgård Reporter (@1001rom.no_brevdue) Instagram photo 4 months ago

4 months ago
Varangerfjorden, baby.

Kathrine Sørgård Reporter (@1001rom.no_brevdue) Instagram photo 5 months ago

5 months ago
På gjensyn Vardø.

Kathrine Sørgård Reporter (@1001rom.no_brevdue) Instagram photo 6 months ago

6 months ago
Ut på ville togskinner. Oslo-Bergen med Historiske togreiser. Skrivekupe' denne dagen.